PRIMARIA COMUNEI ODAILE

Judetul Buzau

PROIECTE INVESTITIONALE

    OPORTUNITATI DE DEZVOLTARE SI PENTRU INVESTITORI
   
    Comuna Odaile dispune de un mare si neexploatat suficient potential in cresterea animalelor. Locuitorii au din cele mai vechi timpuri o indelungata traditie in acest sens.
    Aici sunt pasuni si fanete de buna calitate, pretul pamantului este mic, forta de munca foarte ieftina si pentru cei care au initiativa in acest sens, comuna poate reprezenta o oportunitate excelenta.
    Un alt fapt demn de mentionat este si acela ca aici poate fi promovata cu adevarat o agricultura ecologica, factorii externi de poluare fiind inexistenti.
Zona este de o frumusete deosebita foarte putin cunoscuta, cu aer curat, o atmosfera patriarhala, cu un climat de liniste iar oamenii sunt binevoitori, ospitalieri si cu “respect si frica fata de  Dumnezeu”.    TRADITII DE CRACIUN - NASTEREA DOMNULUI ISUS

    Pentru constructia unor case de vacanta atat pretul terenurilor cat si peisajul idilic si linistit, aerul curat, sunt avantaje care nu pot fi neglijate.
    Zona prezinta oportunitati si pentru cultivarea pomilor fructiferi, la dimensiuni intensive, pentru prelucrarea fructelor, colectarea fructelor de padure, infiintarea de ferme cu profil pomicol.

    Alte reale oportunitati:
  • sectii (ferme) de productie si prelucrare a produselor animaliere (lapte, carne, lana, etc.;
  • farmacie (umana si veterinara), ateliere de mica industrie (dogarie, tamplarie, fierarie, cismarie, croitorie), activitati care pentru moment nu se regasesc in comuna si pentru care locuitorii merg in comunele invecinate;
  • colectarea si procesarea laptelui si produselor lactate;
  • valorificarea tuicii, de o calitate foarte buna si care se gaseste la un pret scazut pe plan local;
  • cresterea albinelor, fiind fanete si flora de calitate foarte buna;
  • agroturism si pensiuni turistice.

Fisiere: