PRIMARIA COMUNEI ODAILE

Judetul Buzau

MESAJ PRIMARhttps://sgg.gov.ro/new/guvernare-transparenta-deschisa-si-participativa-standardizare-armonizare-dialog-imbunatatit-cod-sipoca-35/

Diagrama de proces

Stimati vizitatori, 

    Stimati concetateni si vizitatori ai acestui site,

   Tin in mod deosebit sa va  multumesc pentru amabilitatea si interesul acordat comunitatii noastre, accesand aceasta  pagina web.

  Pornim la un nou drum in incercarea acestei comunitati, cu sprijinul nostru, al administratiei publice locale, de a atinge vechi deziderate privind dezvoltarea infrastructurii si a nivelului de trai al locuitorilor.
 


PREZENTARE LOCALA

   Din punct de vedere al asezarii geografice, comuna Odaile este situata in marea unitate geografica a Subcarpatilor de Curbura, respectiv in grupa centrala a Subcarpatilor Buzaului. In ansamblul judetului Buzau, comuna Odaile este asezata in partea de nord-vest a acestuia (vezi harta judetuului Buzau), incadrandu-se in categoria asezarilor din zona de deal a Buzaului, alcatuita din sat stravechi, cu o istorie zbuciumata si cu o civilizatie specifica, cu un accentuat substrat geto-dac care s-a pastrat nealterat pana in zilele noastre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     A fost publicata monografia comunei Odaile. O lucrare care face cinste autorului si meleagurilor care l-au inspirat. Doritorii care vor sa o achizitioneze se pot adresa prof. Costea  la tel.: 0755749898   Apel Umanitar pentru Biserica

   MULTUMIRI OAMENILOR DE BINE   !!!

   Am prezentat in articolul trecut o scurta prezentare a demersurilor si eforturilor facute pentru reconstructia Bisericii cu hramul "Sf. Gheorghe", veche de peste 600 de ani, construita din lemn si declarata monument istoric din satul Odaile.
   Am aratat desavarsita abnegatie si dragoste a satenilor pentru biserica atat de draga inimii lor, concretizata in munca si contributia ce a facut posibila reconstructia bisericii, toate sub coordonarea preotului Grigore Florinel.
   S-a montat tamplarie, usi, s-au achizitionat elemente de mobilier e.t.c., insa insuficient fata de necesarul care sa duca la o buna oficiere a slujbelor.
Iata ca roadele nu au intarziat sa apara si recontructia bisericii a ajuns in stadiul de finisare a tencuielilor interioare si exterioare, urmand sa se realizeze picturile, in spiritul traditiei noastre crestine.

   Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturor oamenilor de bine care au contribuit si au facut posibila reconstructia bisericii pana in acest stadiu.
   De asemenea dorim sa adresam rugamintea de a aduce un nou prinos prin sprijinul acordat in vederea continuarii lucrarilor si realizarii in forma finala a bisericii.

                                           Cu consideratie si compasiune pentru comuna Odaile,
                                                         Consilier juridic, Militaru Vasile
   Starea vremii in Odaile - Buzau
   Meteo Live
   Vremea-Meteo