PRIMARIA COMUNEI ODAILE

Judetul Buzau

EVENIMENTE

MULTUMIRI OAMENILOR DE BINE   !!!

Am prezentat în articolul trecut o scurta prezentare a demersurilor si eforturilor facute pentru reconstructia Bisericii cu hramul "Sf. Gheorghe", veche de peste 600 de ani, construita din lemn si declarata monument istoric din satul Odaile.
Am aratat desavarsita abnegatie si dragoste a satenilor pentru biserica atat de draga inimii lor, concretizata în munca si contributia ce a facut posibila reconstructia bisericii, toate sub coordonarea preotului Grigore Florinel.
S-a montat tamplarie, usi, s-au achizitionat elemente de mobilier, e.t.c., însa insuficient fata de necesarul care sa duca la o buna oficiere a slujbelor.
Iata ca roadele nu au întarziat sa apara si recontructia bisericii a ajuns în stadiul de finisare a tencuielilor interioare si exterioare, urmand sa se realizeze picturile, în spiritul traditiei noastre crestine.

Pe aceasta cale dorim sa multumim tuturor oamenilor de bine care au contribuit si au facut posibila reconstructia bisericii pana în acest stadiu.
De asemenea dorim sa adresam rugamintea de a aduce un nou prinos prin sprijinul acordat în vederea continuarii lucrarilor si realizarii în forma finala a bisericii.

                                           Cu consideratie si compasiune pentru comuna Odaile,
                                                    Consilier juridic, Militaru Vasile.
                                                                      


Biserica Sfantul Gheorghe din Satul Odaile, jud. Buzau 06.01.2011 O tragedie pentru locuitorii comunei s-a petrecut in noaptea de miercuri spre joi, 31 Decembrie 2009 orele 3.00, dimineata in satul Odaile. Biserica cu hramul "Sf. Gheorghe", veche de peste 600 de ani, construita din lemn si declarata monument istoric din satul Odaile a fost distrusa de un incendiu provenit de la de la un scurtcircuit electric la tabloul de distributie. Incendiul a fost observat de paznicul de la primarie care a alertat satenii. Detalii